sâmbătă, 20 iulie 2013

Fenomenele stranii din padurea Baciu

Fenomenele stranii din Padurea Baciu- o realitate intermediara
In anii ’90 presa abunda de materiale care descriau fenomene "paranormale" din padurea Baciu. "Gardianul" va prezinta ce a fost adevar si ce a fost speculatie jurnalistica in legatura cu dosarul “Padurea Baciu".

Situata in partea de Nord-Vest a municipiul Cluj-Napoca, la aproximativ cinci kilometri de oras, Padurea Baciu nu se deosebeste cu aproape nimic de celelalte paduri din zona de deal.

In ultimele trei decenii, dar mai cu seama dupa ’89, presa a gasit aici o serie de fenomene cu totul si cu totul neobisnuite. S-a putut citi despre OZN-uri, broaste rosii gigantice, cripte negre care se deschid in Noaptea de Sânziene, disparitii de persoane ca in Triunghiul al Bermudelor.

Manifestarile din padurea de lânga Cluj-Napoca au stârnit si interesul oamenilor de stiinta. Odata cu mediatizarea unor fotografii cu un OZN discoidal care a survolat padurea la 18 august 1968, o serie de analize asupra observatiilor si fenomenelor din zona au fost prezentate la institute de cercetare din Europa si SUA.

Primul caz, inregistrat in anii cinzeci

Primul care studiat aceste fenomene a fost biologul Alexandru Sift (1936-1993). La inceputul anilor 1950, plimbându-se in zona padurii, Sift a observat de mai multe ori forme cu aspect nebulos, pe care un om obisnuit le-ar fi ignorat sau considera simple fenomene naturale. Dupa ce a fotografiat respectivele forme, biologul a constatat ca numarul structurilor surprinse de emulsia fotografica este mult mai ridicat cele vazute de el cu ochiul liber. A urmat o perioada lunga de cercetari solitare, in care numarul observatiilor vizuale si, mai ales, cel al imaginilor fotografice surprinzatoare a crescut considerabil.

Dupa 1970, cercetarile incepute de Sift au fost continuate in mod solitar de diversi oameni de stiinta din România. In ultimii ani, mai multe echipe de cercetare din tari precum Franta Germania si Ungaria au vizitat Padurea Baciu obtinând de asemenea rezultate remarcabile.

Conf. univ. Adrian Patrut, din cadrul Facultatii de chimie a Universitatii "Babes-Bolyai" din Cluj-Napoca, presedinte al Societatii Române de Parapsihologie, se numara printre cei care au studiat manifestarile din zona. Dupa 32 de ani de cercetari, Patrut sustine ca in Padurea Baciu are loc un fenomen de natura necunoscuta care interactioneaza cu mintea umana pentru a se manifesta in realitatea fizica.

Fenomenele paranormale afecteaza sanatatea martorilor

Ultima analiza facuta de profesorul clujean arata ca principalele manifestari si fenomene observate sunt: forme aflate in zbor sau la nivelul solului, vizibile sau invizibile cu ochiul liber; lumini nocturne, simple sau colorate, in zbor sau stationare; efecte fizice insotitoare (emisii radioactive, anomalii magnetice, perturbatii electromagnetice, emisii de microunde, emisii de infrasunete etc.); urme neobisnuite pe sol (vara pe iarba si iarna pe zapada), asemanatoare cu asa-numitele cercuri si pictograme simple din lanurile de cereale; efecte biologice asociate, indeosebi asupra vegetatiei din zona (deshidratari, arsuri, necroze, carbonizari etc.) dar, mai rar, si asupra animalelor sau chiar a oamenilor prezenti in zonele active (inrosiri ale epidermei, arsuri, stari de greata, stari de voma, stari de anxietate, cefalee, sete excesiva etc.).

Dintre acestea, potrivit specialistului in fenomene paranormale, manifestarile cele mai caracteristice sunt asa-numitele aeroforme, adica structuri geometrice zburatoare cum ar fi piramide, sfere, cilindri, conuri, paralipipede, etc., vizibile sau in majoritatea cazurilor invizibile cu ochiul liber. "Cele mai spectaculoase sunt probabil aeroformele de tip OZN, proto-OZN sau cvasi-OZN, care ocupa un loc particular. Prezenta OZN-urilor invizibile, mult mai numeroase decit cele vizibile, reprezinta o premiera mondiala," arata Patrut. El spune ca manifestarile de aici fac parte din categoria celor "moi", care inca nu pot fi explicate pe cale stiintifica. Profesorul clujean sustine in studiul sau ca pe parcursul investigatiilor facute nu a gasit nicio legatura cu posibile conexiuni sau explicatii religioase, dar crede ca tot ce se intâmpla se datoreaza faptului ca padurea Baciu se situeaza in zona unei falii cu stres seismic, a unor roci cu proprietati geomagnetice inversate, dar si a unui "stres social".

O realitate intermediaraAdrian Patrut este de parere ca fenomenele si manifestarile de tipul celor observate in Padurea Baciu ar putea proveni dintr-o realitate intermediara, situata undeva intre realitatea obiectiva a fizicii si realitatea subiectiva a constiintei. "In acest caz, orice incercare de a le impinge mai mult spre realitatea obiectiva nu face decât sa grabeasca revenirea lor in realitatea intermediara careia apartin", sublinieaza specialistul in fenomene paranormale. El concluzioneaza ca Padurea Baciu este o regiune miraculoasa in care normalul si paranormalul se confunda iar conventionalul si neconventionalul nu se mai pot diferentia.

In lume, zone cu astfel de manifestari mai sunt in desertul Mojave, zona Gulf Breeze (SUA), La Spezia, Arenzano (Italia), valea Hessdalen (Norvegia), Belo Horizonte (Brazilia). Patrut spune ca acest lucru sugereaza faptul ca ne aflam in fata unui superfenomen planetar foarte complex mult prea putin cunoscut. "Insa, prin amploarea, varietatea si complexitatea manifestarilor, Padurea Baciu ramâne, pâna in prezent, cea mai importanta zona cunoscuta in care se produc relativ sistematic fenomene neconventionale", afirma cu tarie Adrian Patrut.

El a mai adaugat ca dupa anii dedicatii studierii manifestarilor nobisnuite poat spune ca in natura exista 2 seturi de legi: un set de legi generale, normale (legile cunoscute ale fizicii), care actioneaza la scara mare si permanent si genereaza fenomene normale; un set de legi anomale, speciale, care sunt discrete si actioneaza la scara mica (local) si pe durata scurta; ele genereaza fenomene anomale (anomalii), fenomene neconventionale...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu