miercuri, 31 iulie 2013

Inteligenta extraterestra ar putea fi post-biologica

Acum 200.000 de ani, în timpul schimbărilor climatice, Homo Sapiens a evoluat în Africa. Se pare că aceste evoluții sunt firești și se petrec la un interval regulat de timp. Din acest motiv, oamenii de știință se întreabă dacă nu cumva omul se află în pragul unei noi schimbări majore în decursul evoluției sale?
Paul Davies, un om de știință britanic, lansează o teorie uimitoare cu privire la evoluția speciilor din Univers. Așa cum și omul deține o istorie a evoluției sale, orice ființă din acest Univers trebuie să treacă prin anumite etape pentru a ajunge în punctul în care se regăsește. Astfel, dacă este să considerăm că există alte civilizații extraterestre, atunci trebuie să înțelegem că aceste ființe au trecut prin diverse procese evolutive și este posibil ca inteligența să se fi transformat în anumite structuri care seamănă cu anumiți roboți.
Aceste mașini ar putea să aibă viață veșnică, dar de asemenea s-au adaptat atât de bine la condițiile ostile de viața din spațiu încât explorarea permanentă a Universului devine posibilă.
Cred că este foarte posibilă ca inteligența biologică este doar un fenomen tranzitoriu în procesul evoluției. Dacă vom întâlni vreodată inteligență extraterestră, mai mult ca sigur ea este post-biologică. De exemplu, dacă vom construi un robot sau o mașinărie cu inteligența unui om, în doar cinci ani, succesorul său va fi mai inteligent decât toată omenirea la un loc.“, susţine Paul Davies într-o lucrare făcută publică.
Roboții extratereștri au evoluat și s-au adaptat la condițiile Universale. Este imposibil de crezut ca un om care trăiește în medie 70 de ani să ajungă să cunoască secretele Cosmosului în forma sa biologică. În primul rând nu ar rezista unei călătorii foarte lungi, iar organismul uman, în contextul actual, nu s-ar putea adapta la condițiile diverse din spațiu. Din această cauză, evoluția omului trebuie să aibă loc și abia apoi să ne gândim că într-o bună zi vom cunoaște tainele universale sau adevărul absolut.
extraterestru1Probabil co programul de descoperire al civilizațiilor extraterestre SETI nu a fost îndreptat decât spre căutarea formelor de viață biologice și din această cauză nu am putut detecta nicio civilizație extraterestră până în prezent“, a declarat același om de știință.
Cu cât evoluăm, cu atât ne vom da seama că inteligența evoluează în așa fel încât să se poată crea o legătură între Univers și ființele care îi locuiesc planetele. Viitorul apropiat ne va împinge pentru a crea roboți unde se poate transfera creierul uman și abia apoi putem spune că am mai făcut un pas spre cunoașterea absolută.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu