duminică, 21 iulie 2013

Locuri "bântuite" din România. Poveşti cu fantome şi fenomene paranormale, la graniţa din ficţiune şi realitate

Locuri "bântuite" din România. Poveşti cu fantome şi fenomene paranormale, la graniţa din ficţiune şi realitate 407
Foto: www.fredmiranda.com
În România există aproape 20 de locuri "bântuite" şi unde nu ar trebui să înoptăm.

Primul dintre ele, şi cel mai cunoscut, se află în localitatea maramureşeană Cicârlău. Aici se presupune că ar exista fantoma unei tinere fete, care şi în ziua de astăzi mai poate fi văzută ocazional. Poveste pleacă din 1930, când o tânără fată a fost acuzată de vrăjitorie şi apoi omorâtă pentru că era prea frumosă. Zona este cunoscută de şoferi şi ca una în care se întâmplă foarte multe accidente.

Un alt loc de evitat se află lângă localitatea Găeşti pe DN7. Se spune că acum câţiva ani a avut loc un accident în care o tânără şi-a pierdut viaţa chiar în ziua în care trebuia să se căsătorească. De atunci şi până acum, în zona respectivă, au avut loc zeci de accidente rutiere, iar nouă persoane şi-au pierdut viaţa.

Şi castelul Iulia Haşdeu din judeţul Prahova este inclus pe lista locurilor de evitat, după ce se spune că el a fost construit pe baza unor schiţe pe care scriitorul le-a primit în somn, de la fiica sa moartă. În urmă cu mulţi, ani ziarele au relatat că în castel, noaptea se auzea pianul Iuliei cântând şi aplauzele lui Bogdan Petriceicu Haşdeu.

Un alt fenomen paranormal se află în satul băcăuan Filipeşti. Aflat aproape de râul Precista, un vechi conac este considerat casa răului. Proprietatea a trecut prin mâna a mai multor oameni, însă acum el a rămas părăsit. Potrivit unei legende, în subsolul acestui conac au fost încarceraţi opozanţii dictaturii. Localnicii îi îndeamnă pe turiştii să evite subsolul conacului, spunând că acolo sălăşluieşte „ăla rau".

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu