sâmbătă, 20 iulie 2013

O noua teorie despre Univers schimba radical tot ce stiam pana acum. "Timpul se va opri in loc"

Oamenii de stiinta de la doua universitati din Spania sustin ca fizicienii s-au inselat si ca actuala teorie despre Univers este complet gresita.

Universul nu este intr-o continua expansiune, asa cum sustineau pana acum astrofizicienii, ci dimpotriva. Timpul incetineste si intr-un final se va opri.
Atunci, intregul Univers va “ingheta” pentru totdeauna, ca si cand ai transforma o imagine video intr-o captura foto, explica profesorul José Senovilla, de la Universitatea Basca din Bilbao, citat de Daily Mail.

Desigur, nu trebuie sa ne facem girji, pentru ca incetinirea timpului este atat de lenta incat oamenii nu au cum o sa observe, iar momentul cand totul se va opri va avea loc abia peste cateva miliarde de ani.

Atunci planeta noastra nu va mai exista de mult si probabil nici specia umana, adauga Senovilla.
NASA confirma: asteptam Apocalipsa. Ce data au calculat cercetatorii pentru sfarsitul lumii

In prezent, teoria conforma careia Universul se extinde cu o viteza tot mai mare este bazata pe observatiile astronomilor, care au cercetat lumina produsa de stelele indepartate care explodeaza.

Savantii au crezut ca galaxiile se indeparteaza tot mai mult, din cauza unei forte antigravitationale misterioase, numita "energia intunecata”.

In realitate, totul a fost inteles gresit, sustine Senovilla. Impresia ca Universul se extinde este data tocmai de faptul ca timpul incepe sa incetineasca treptat.

Ipoteza oamenilor de stiinta spanioli este sustinuta si de un cosmolog de la Universitatea Cambridge. El spune ca timpul a aparut odata cu Big Bang, iar daca a aparut  “candva”, cu siguranta ca ar putea sa si dispara “la un moment dat”.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu