sâmbătă, 20 iulie 2013

Sexualitatea, legatura dintre materie si spirit


sexualitate 300x200 Sexualitatea, legatura dintre materie si spirit


Astazi o sa vorbim despre o tema cu mare impact, de-a lungul istoriei: sexualitatea si modul in care este a experimentata de barbati si de femei. Nu este un subiect usor. Sexualitatea a devenit un subiect impovarata cu multe prejudecati, frici si emotii. Aspectul copilului inocent care exploreaza liber aspectele lumii inconjuratoare, inclusiv propria sexualitate, a fost blamat sau s-a pierdut. Am devenit plini de frici si tensiuni cand vine vorba sa ne exprimam din punct de vedere sexual.
Despre aceasta povara a sexualitatii vom vorbi astazi, insa mai intai as vrea sa vorbesc despre ce inseamna sexualitatea dintr-o perspectiva spirituala. Sexualitatea inseamna dansul energiilor feminine si masculine.Este mai mult decat un act fizic. A fost menita sa fie un dans in care sa participe toate aspectele si nivelurile fiintei noastre. Voi distinge mai jos cele patru niveluri care pot juca un rol esential in acest dans al energiilor.
Patru aspecte ale experientelor sexuale
In primul rand, exista nivelul fizic, aspectul corpului fizic. Corpul este inocent. Corpul cunoaste dorinta sexuala si pasiunea si asta este ceva care apare in mod spontan in corp. Corpul cauta implinirea acestor dorinte iar constiinta noastra determina modul in care dorinta sexuala este aplicata si manifestata. Nu este nimic gresit in a simti dorinta sexuala. Poate fi o sursa de distractie, joc si incantare. Dar corpul nu poate alege in ce mod va exprima energia sexuala. Tu esti fiinta umana raspunzatoare de asta, iar corpul are nevoie sa fie condus de tine. Cand vei vrea sa-ti exprimi sexualitatea in cel mai iubitor mod, centrul tau va fi in inima. Cand iti lasi inima sa conduca energia ta sexuala, ea va gasi cele mai frumoase expresii. Alternativa este sa lasi gandurile si emotiile sa guverneze fluxul tau de energie sexuala si atunci vei vedea ca asta iti va cauza blocaje de energie, despre care vom vorbi mai jos.
Al doilea aspect al dansului sexual este nivelul emotional. Uniunea sexuala este un act emotional profund. Daca ignori acest aspect, nu esti complet prezent in acel act si te deconectezi de adevarata semnificatie a sexualitatii.
Cand una din emotiile puternice:frica, furie, tristete exista in relatia dintre doi oameni si nu sunt recunoscute si privite in mod direct, ele vor iesi la suprafata in intimitate. Aceste emotii pot cauza reactii psihologice de rezistenta sau inchidere atunci cand suntem intimi din punct de vedere fizic iar corpul va fi incapabil sa mai simta placere sau excitare.
Atunci cand apar aceste blocaje psihologice sau fizice, este important sa avem de-a face cu ele la nivelul la care apar: nivelul emotional. Cand incerci sa indepartezi simptomele fizice fara sa te uiti inspre dinamica emotionala din spatele lor, nu te respecti pe tine insuti si nu-ti respecti nici corpul. Cand corpul opune rezistenta intimitatii fizice, iti transmite un mesaj ca acolo exista un blocaj emotional care se poate datora unei probleme intre tine si partener sau poate fi o rana emotionala pe care o porti cu tine din trecut. Orice ar fi, e nevoie sa ne adresam ei si sa avem grija de ea intr-un fel plin de iubire, pentru ca energia sexuala sa poata curge liber.
Urmatorul nivel este nivelul inimii, sediul sentimentelor. Exista o distinctie intre emotii si sentimente. Sentimentele tin de domeniul intuitiei si al cunoasterii interioare. Sentimentele iti vorbesc prin soapte, pline de intelepciune si compasiune. Emotiile sunt mai dramatice si sunt numite “reactii ale neintelegerii”, pentru ca asta sunt: explozii ale neintelegerii a ceea ce se intampla cu tine.
Cand se deschide inima, intre partenerii sexuali exista incredere, dragoste si siguranta. Cand inima este prezenta intr-un act sexual, permitem intuitiei sa observe ce se intampla intre noi cand suntem intimi cu partenreul. Nu ne ascundem emotiile, vorbim deschis despre ele. Vechi dureri pot iesi la suprafata, fiind acceptate ca atare. Esti acceptat asa cum esti si acest tip de acceptare constituie cea mai mare vindecare care exista. Cand conectezi energia inimii cu energia sexuala, se poate petrece o mare vindecare pentru intreaga fiinta.
Cu toate acestea, inima poate sa joace un rol subtil si in a te opri sa experimentezi sexualitatea intr-un mod iubitor. Poate ca inima s-a inchis in fata bucuriei sexuale din diferite motive. Poate ca exista, in inima noastra, dorinta de a ne ridica deasupra realitatii fizice de pe pamant. Apoi, poate ca exista anumite dogme religioase care opresc inima sa se deschida catre ceea ce este cu adevarat sexualitatea. Vom vorbi acum despre ambele cazuri.
Inima poate avea  inclinatia profunda de a se ridica deasupa planului dens al realitatii materiale. E ca un fel de dor de casa. Poate fi un dor de unitatea care nu se refera la uniunea sexuala, ci care poarta in subsidiar o respingere subtila a taramului pamantesc si a sexualitatii, ca expresie a acestui plan teluric. Multi dintre noi cunoastem dorinta de a transcende aceasta realitate. Multi ne dorim sa traim in energia iubirii si a armoniei pe care o experimentam in meditatii, pe taramurile imateriale ale fiintei. Inima noastra plange dupa aceasta vibratie. Adesea, chakrele superioare: a inimii, a gatului, cel de-al treilea ochi si chakra coroana sunt activate prin aceasta energie, in timp ce chakrele inferioare:plexul solar, sexuala si radacina sunt complet abandonate, fiind insa esentiale pentru sinele nostru pamantesc.
Intr-un mod nenatural, asta se intampla si cand luam droguri. Cand luam substante care ne extind starea de constienta, chakrele superioare sunt deschise in mod artificial si poti sa experimentezi temporar extazul si binecuvantarea pe care le-ai uitat prin trairea in aspectele dense ale realitatii pamantesti.
Desi dorinta si tanjirea dupa transcendenta sunt de inteles, este important sa facem pace cu realitatea pamanteasca. Altfel, vom crea o separare artificiala si vom dezvolta o rezistenta in fata realitatii corpului, emotiilor si sexualitatii. Acest lucru creeaza o lipsa de echilbru in campul tau energetic.
Cand simti acest dor de casa, incearca sa simti motivul pentru care esti pe pamant acum. Motivul de a fi aici, pe pamant, poate ca nu este acela de a transcende pamantul ci de a aduce Acasa aici pe pamant. Aceasta este o calatorie sacra.
Al doilea motiv pentru care inima se inchide in fata sexualitatii sunt dogmele religioase. Corpul este insa inocent. Dorinta, pasiunea si procesele fizice care ne determina sa ne dorim uniunea sexuala sunt procese natura si sanatoase.
Al patrulea aspect este nivelul spiritual. La nivel spiritual, poti avea adesea sentimentul ca acest corp fizic pe care il avem este ca un fel de inchisoare. Realitatea non-fizica a taramurilor inalte este atat de glorificata, incat realitatea fizica este subevaluata. Asta se intampla adesea printre oamenii care se numesc lucratori intru lumina. In special ei opun rezistenta placerilor si bucuriilor pe care le poate oferi sexualitatea. Asta provine partial din credinte religioase si morale si partial din lipsa de experimentare a aspectului sexual al vietii. O concentrare mult prea mare asupra spiritualitatii duce la o neglijare a sexualitatii. Oamenii spirituali si religiosi au adesea o lipsa de respect fata de corp, in expresiile sale naturale. Asta este cu adevarat regretabil, pentru ca sexualitatea este o expresie, in materie, a ceea ce poate fi privita drept cea mai sacra calatorie pe care o poate face un suflet. Sa plantezi semintele divinitatii tale, departe de Acasa, in realitatea materiei si a formei, este o preocupare sacra. Este un act divin, creator.
Poate ca ati participat la moartea sau la nasterea cuiva. In acele momente, sufletul iese sau intra in dansul materiei. Ambele puncte sunt inconjurate de o atmosfera sacra. Este o tacere profunda, invaluitoare care anunta venirea sau plecarea unui suflet. Dansul cu materia este sacru, dar, din pacate, il detestam mult prea des.
Sexualitatea, in adevaratul sau sens, este un dans al materiei in care in acelasi timp se ridica deasupra materiei. In exprimarea de sine sexuala, transcendem realitatea materiala, fara sa o ignoram sau sa o reprimam, fara sa abandonam existenta celor trei chakre inferioare, care ne leaga de pamant si fara sa cautam extazul numai prin intermediul chakrelor superioare. Sexualitatea este legatura dintre materie si spirit.
Cand doua persoane sunt intime din punct de vedere fizic intr-un mod plin de iubire, toate celulele corpului vibreaza mai repede si incep sa danseze putin. Se deschide o poarta catre realitatea energetica in care ne simtim mai usori. Dupa o unire sexuala in care ai participat cu tot ceea ce esti-corp, suflet si minte-te simt impacat si bucuros in acelasi timp. Este un extaz tacut. Celulele corpului au gustat energia iubirii in momentul in care ai adus realitatea iubirii mai aproape de tine. Ai fost un canal pentru enegia iubirii care vrea atat de mult sa curga prin tine si care are cel mai inalt respect pentru natura ta sexuala. Daca energia tuturor celor patru nivele curge in uniunea sexuala, acesta devine un act de creatie divina. Nasterea copiilor dintr-un astfel de act este absolut naturala. Cand dansul masculinului si femininului este facut in acest fel, numai bucurie poate veni din el. Daca copilul este conceput astfel, intra pe taramul pamantesc in iubire. Este cea mai frumoasa primire pe care un suflet il poate avea pe Pamant.
Ar fi foarte frumos daca am reusi sa ne tratam cu respect sexualitatea si atunci cand sunt probleme, frici sau tensiuni in jurul sexualitatii, sa nu judecam sexualitatea in sine si sa nu renuntam la ea, pentru ca este o parte naturala din noi, o parte sacra.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu