sâmbătă, 20 iulie 2013

Sfinxul din Bucegi mai are frati



Faimosul Sfinx din Bucegi are un frate mai mic in Cheile Tatarului, din Muntii Gutai. Denumit Sfinxul Maramuresului, seamana mai degraba cu un cap de dac, fiind compus din roci de andezit dur, roca greu erodabila. Sfinxul Maramuresului  va fi acoperit de apele barajului Runcu - Firiza, imediat ce acesta va fi pus in functiune.

 In judetul Buzau exista un alt monument al naturii, mai putin cunoscut, care seamana cu un chip uman. Este vorba despre Sfinxul din masivul Breazau, situat pe raza localitatii Bustea, comuna Manzalesti (50 km de orasul Buzau, pe Valea Slanicului).


Unii istorici sustin ca Manzalesti este una dintre cele mai vechi asezari umane din tara noastra. Sursa: regasestearmonia.ro

Satul Nucu, din comuna Bozioru, are o poveste mai aparte, pe care v-o prezint în continuare:

”În 1981, Departamentul Zero, care, deşi face parte din SRI, are o activitate mai mult sau mai puţin independentă, a fost solicitat să intervină într-o zonă muntoasă, la Întorsura Buzăului. Zona era foarte retrasă şi aproape nelocuită. Doi fraţi alpinişti se antrenau escaladând o stâncă înaltă şi relativ izolată din masivul muntos, cu pereţi abrupţi. Unul dintre ei a urcat până pe la trei sferturi din înălţimea stâncii, unde a observat nişte semne bizare săpate în piatră şi aproape erodate de timp. Când a ajuns sus, pe platforma îngustă a stâncii, s-a aplecat şi a ridicat un obiect ciudat de culoare galbenă care semăna cu un lanţ, dar în clipa următoare a dispărut brusc sub privirea inmărmurită a fratelui său care se afla jos, la baza stâncii. A fost alertată Miliţia, au fost anunţaţi părinţii, aflaţi la Brăila. Iniţial, autorităţile l-au bănuit, pe cel care i-a chemat, că le ascunde adevărul. Însă tatăl fraţilor, fost alpinist, a escaladat şi el stânca, a ridicat obiectul, şi a dispărut instantaneu în faţa a mai mult de zece martori.

Au sosit imediat la faţa locului mai mulţi ofiţeri de Securitate de la Bucureşti, care au anunţat DZ în aceeaşi seară. Zona a fost izolată de o echipă militară pe o distanţă de o sută de metri în jurul stâncii. Reprezentanţii unei alte Direcţii din Securitate s-au ocupat cu dezinformarea sătenilor şi liniştirea martorilor oculari.


În zilele următoare un elicopter a fost folosit pentru a cerceta de sus stânca respectivă. Obiectul era un gen de pârghie ancorată în piatra stâncii. Nu se ştie cine, cum, şi de ce a făcut-o. Scrierea de pe stâncă a rămas necunoscută. Semnele păreau foarte vechi. Lipsiţi de experienţă şi presaţi de panica creată, cei responsabili au dinamitat stânca. Dar în locul ei a continuat să rămână un contur străveziu de culoare verde deschis, ca un abur uşor. După câteva zile însă, a dispărut şi el, definitiv.


Confirmare a acestor evenimente o găsim chiar într-un cotidian (Ziarul) unde se relatează pe larg despre misterioasele dispariţii. Acesta face referire catre 2 braileni care plecati intr-o excursie spre catunul Nucu au gasit un lant metalic iar unul dintre ei l-a atins si a disparut. Chiar fratele dispărutului a urcat pe stâncă. A găsit şi el lanţul metalic, pe care l-a ridicat şi... a dispărut şi el. Nimeni n-a mai îndrăznit să repete "figura". Cei doi fraţi, căutati în zadar prin împrejurimi, n-au mai apărut niciodată.”

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu