sâmbătă, 10 august 2013

Blestemul Lacului Morii

Lacul Morii este cel mai mare din București, întinzându-se pe o suprafață de 246 hectare. Puțini cunosc adevărata istorie a acestui lac și modul în care a fost construit, dar mai ales blestemul pe care îl poartă. Atunci când a fost construit, regimul comunist a trecut peste cadavre, la propriu, pentru că a fost nevoit să demoleze una dintre cele mai frumoase biserici din București, Sf. Nicolae și să desființeze un întreg cimitir.
Ideea construirii Lacului Morii a fost una cât se poate de practică, s-a dorit protejarea capitalei de inundații. Pentru a-și atinge scopul, constructorii au fost nevoiți să-i oblige pe oameni să exhumeze mii de cadavre și să le mute în Cimitirul Giulești Sârbi. Astfel, Cimitirul Crângași avea să dispară pentru a lăsa locul unui lac care nu de puține ori a fost martorul unor evenimente mai mult decât stranii.
lacul morii
Regimul comunist ordonase ca toți morții să fie mutați până la o dată fixă. Atunci când termenul limită s-a încheiat, buldozerele au întrat peste ceea ce mai rămăsese din cimitir. Trist este că foarte multe morminte au fost răvășite și astfel s-a creat psihoza blestemului. Oasele amestecate cu pământul răscolit erau peste tot, iar unii au luat ce au mai apucat, fără a şti măcar dacă osemintele erau sau nu ale celor dragi. În plus, biserica cu hramul Sfântului Nicolae a fost dărâmată chiar în ziua Sfinţilor Constantin şi Elena, ceea ce cu siguranţă nu putea aduce ceva bun.
Nu o dată, pescarii care din 1987 încoace au mers să pescuiască în apele Lacului Morii au povestit că i-au încercat senzaţii stranii sau că au trăit experienţe înfiorătoare. În timp, pe măsură ce tot mai mulţi se înecau în apele lacului de acumulare, acesta a dobândit numele de “Lacul Morţii” şi tot mai mulţi au început să creadă în forţa blestemelor.
lacul morii33
Pescarii bucureșteni sunt martorii unor evenimente de-a dreptul terifiante, care se petrec aproape în fiecare noapte pe Lacul Morii. Luminițe de diverse culori se pot zări la suprafața apei, sau vuiete care seamănă cu plânsete sunt doar câteva dintre fenomenele ciudate care se petrec aproape în fiecare pe lacul blestemat. Probabil că acesta este tributul pe care morții îl cer pentru că au fost deranjați din somnul cel de veci.
O altă legendă urbană spune că pe locul pe care se află acum Lacul Morii a existat, la începutul secolului al XIX-lea, un cimitir de ciumaţi, unde au fost îngropate victimele Ciumei lui Caragea, care în anii 1812 şi 1813 a omorât peste 90.000 de oameni în toată ţara. Această variantă nu este însă confirmată oficial de niciun act.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu